Wie zijn wij?

Advivo, een complementaire mix van expertise en ervaring

Ons driekoppig advocatenteam combineert een brede juridische knowhow met jarenlange ervaring in verschillende rechtstakken. Of het nu om ondernemings-, arbeids-, bouw-, familie-, verkeers-, straf-, huur-, contracten- of administratief recht gaat, Advivo komt snel tot de kern van de zaak. Daarnaast zijn onze advocaten bedreven bemiddelaars en kunnen we u bijstaan bij het invorderen van openstaande facturen, zij het minnelijk of gerechtelijk.

Maak kennis met Jan Engelen, Pieter Lemmens en Carolien Van Acker.


Jan Engelen

Jan studeerde in 1996 af als Licentiaat in de rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven en behaalde in 1997 een Licentiaat in het notariaat. Gedurende zijn praktijkervaring breidde Jan zijn expertise uit met diverse juridische opleidingen. Zo verfijnde hij in zijn kennis met de opleiding ‘bemiddeling in handels- en economisch recht’, volgde hij een curatoropleiding en volgde hij opleidingen ‘strafrecht en strafprocedurerecht’, specifiek gericht op vennootschappen. Verder heeft Jan een sterke voeling met het bedrijfsleven en staat hij voor een efficiënte, vertrouwensvolle samenwerking met de ondernemer.

In 2013 zette Jan samen met zijn partners zijn schouders onder Advivo. Hij specialiseert zich in handelsovereenkomsten en handelspraktijken, strafrecht en strafvordering, onroerend goed, vennootschapsrecht en verenigingsrecht, bemiddeling in handelszaken, arbeidsrecht en consumentenrecht en incassoprocedures. 

Jan begeleidt particulieren en bedrijven op een correcte, integere en verantwoordelijke manier. Zijn jarenlange ervaring en uitgebreide juridische kennis zorgen voor een realistische inschatting van elk dossier. 

Carolien Vanacker

Carolien studeerde af als Master in de rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven in 2005. Sindsdien is ze werkzaam als advocaat aan de balie van Leuven en sinds 2017 werkt ze ook aan de balie van Limburg.

Carolien startte haar stage onder de vleugels van strafrechtspecialist en assisenpleiter Mr. Geert Jaspaert. Zo werd ze niet alleen ingewijd in het strafrecht, maar verdiepte ze zich ook in het familierecht en burgerlijk recht.

Toen haar voormalig patroon in 2013 op pensioen ging, maakte ze de overstap naar Advivo Advocaten. Met ruim 15 jaar ervaring in het straf- en familierecht focust Carolien zich bij Advivo Advocaten nog steeds op deze rechtstakken. Daarnaast breidde ze haar kennis uit naar huurgeschillen en jeugdrecht. Na een succesvolle opleiding in 2012 werd Carolien ook aangesteld als jeugdadvocaat aan de balie van Leuven.

Pieter Lemmens

Pieter begon zijn stage in 2002 bij het kantoor Hamels & Partners in Leuven. Binnen het kantoor hield hij zich vooral bezig met burgerlijk recht, de huurwetgeving en incasso. 

In 2013 richtte Pieter met enkele collega’s het huidige Advivo Advocaten op. Binnen Advivo deed hij heel wat theoretische en praktische ervaring op in diverse rechtstakken, waarbij het zwaartepunt nog steeds ligt op het burgerlijk recht, huurgeschillen, verkeersrecht en incasso.

Als raadsman van zowel bedrijven als particulieren deed Pieter kennis op in zeer gevarieerde problematieken binnen onze samenleving. Daarbij stonden flexibiliteit en discretie steeds centraal. Pieter is zich zeer bewust van de impact van het recht op ons dagelijks leven en draagt begrippen als objectiviteit, stiptheid, verantwoordelijkheid en zelfs vindingrijkheid hoog in het vaandel. 

Naast zijn opleiding als jurist volgde hij nog een groot aantal aanvullende opleidingen binnen het kader van de Permanente Vorming van de Leuvense Balie, waarbij hij een bijzondere interesse ontwikkelde voor bemiddeling.

Wie zijn wij?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x